In Partnership with Estonian Manufacturer

Viski

Tähelepanu! Tegimist on alkoholiga. Alkohol võib Kahjustada teie tervist!

3 aastane

GlenAladale

Tõelist Šoti viskit valmistatakse Šotimaal ning see peab tammevaadis vähemalt kolm aastat laagerduma. Kogu viskivalmistusprotsess meenutab kunstiteose loomist. Nelja põhikoostisosa – vett, linnaseid, turvast ja pärmi – viimistletakse kääritamise, destilleerimise ja laagerdumise käigus täiuseni, kuni tulemuseks on tõeline Šoti viski. Igal etapil on õrn, kuid tähtis mõju lõppmaitse kujundamisel. Kuigi viskivalmistusprotsess on sama, toodavad kõik Šotimaa viis piirkonda selgelt eristatavaid viskisorte.

 

Traditsiooniliselt tehakse viskit odrast ja puhtast veest. Mõlemat on Šotimaal küllaldaselt. Samuti on viski korralikuks laagerdumiseks vaja jahedat ja niisket keskkonda.

 

Pruulikojas toodetud viskile võib peale vee ja odralinnaste lisada vaid teravilju. Kõik need koostisosad purustatakse massiks, millele lisatakse pärm, ning seejärel saab seda massi destilleerida. Pärm muudab massi käärimisvõimeliseks ja algatab sisemised ensüümisüsteemid. Selle tulemusel valmib viski, mille tegelik alkoholisisaldus on 94,8%. Viski saab küpseks, kui on laagerdunud alla 700-liitristes tammevaatides vähemalt kolm aastat. Selle aja jooksul säilitab viski ka toormaterjalide värvi, lõhna ja maitse.

roheline pruul

Sel viskil on unustamatu ja omapärane maitse. Pruulil on suitsune ja kange maitse. Kuigi algkoostisosa on traditsiooniline Šotimaa teravili nagu ka Red Glenil, on sellel lastud küpseda tavalise tammevaadi asemel hoopis Hispaania šerri pruulivaadis. See laagerdusviis annab viskile huvitava ja ainulaadse maitse..

punane pruul

Selle viski kaubamärgi nimi on Red Glen See on Glenaladale’i pruulikoja lipulaev. Algkoostisosa on traditsiooniline Šotimaa teravili, mille ehtsuse tunned ära juba esimesest sõõmust. Selle maitse meenutab klassikalist Šoti viskit.

 

sinine pruul

Selle viski lõhn on ainulaadne – tunda on õuna-, kaneeli- ja tsitruseliste viljade lõhna. Maitse erineb suitsustest viskidest, sest see on erakordselt värske ja klaar. Erinevalt Green Glenist, mida on pruulitud Hispaania šerrivaadis, on Blue Gleni hoitud ale-tüüpi õllede vaadis. Sel pruulil on väga õrn lõhn ja maitse.

12-aastane

GlenAladale

 

Clanranaldi Macdonaldi ja Scotusi MacDonelli klanni Glenaladale’i haru pealik sündis Glenaladale’is ja õppis katoliku kiriku seminaris.

 

MAITSENOODID

VÄRVUS Helekuldne.

ALGLÕHN 43% Vanill, magus iiris, vürtsid, mesi, rohelised õunad ja nahk.

JÄRELLÕHN Õrn hõrk vürtsikus, lillelõhnad ning tsitruse- ja sidruninoodid. Täidlase kehaga.

ALGMAITSE 43% Vürtsikas, täidlane, puuviljane, õunade ja mee magusus.

JÄRELMAITSE Lilleline, aromaatne, vürtsikas, mee, vanilli, iirise, õuna ja kerge tsitruseline noot.

LÕPPMAITSE Pikk.

PARIM KOOS Tänu vahaste puuviljade ja meenootidele on see viski juba iseenesest kui magustoit, aga ideaalne oleks selle kõrvale tumeda šokolaadi suflee.

 

 

taimevaadi pruul

GlenAladale

tume tamm

See viis aastat laagerdunud bukett meenutab õrnust, vürtse, vanilli ja nahka. Viski on siidine ja kerge, mistõttu on see suurepärane rüübe vanade sõpradega taaskohtumisteks.

MAITSENOODID

VÄRVUS Helekuldne.

ALGLÕHN 40% Vürtsikas, iirise, väikeste roheliste õunte ja naha noodid.

JÄRELLÕHN Õrn ja lilleline, aromaatne, tsitruseline ja tammeselt vürtsine.

ALGMAITSE 40% Kergelt puidune, tammene ja suitsune.

JÄRELMAITSE Õrnalt tammene, tsitruse- ja meenoodid.

LÕPPMAITSE Keskmine/pikk.

PARIM KOOS Kuumsuitsulõhe või täidlase kõrvitsapirukaga.

kerge tamm

See viis aastat laagerdunud bukett meenutab õrnust, vürtse ja vanilli. Viski on siidine ja kerge, mistõttu on see suurepärane rüübe vanade sõpradega taaskohtumisteks. 

MAITSENOODID

VÄRVUS Helekuldne.

ALGLÕHN 40% Õrn vanill, vürtsine, iiris, puuviljane, rohelised õunad ja pirnid.

JÄRELLÕHN Õrn ja lilleline, aromaatne, tsitruseline ja tammeselt vürtsine.

ALGMAITSE 40% Kergelt puidune ja tammene, vürtsikas vanill ja vahaselt puuviljane.

JÄRELMAITSE Õrnalt tammene, vürtsikas vanill, tsitruse- ja meenoodid.

JÄRELMAITSE Keskmine/pikk.

PARIM KOOS Suitsutatud pardiliha või praetud kammkarpide ja peekoniga.

 

viin

Tähelepanu! Tegimist on alkoholiga. Alkohol võib Kahjustada teie tervist!

   Viinavalik

%